Menu

Har du koll? Nyheter som påverkar dig!

marknadsföring nyheter
marknadsföring nyheter

Här kommer 4 branschnyheter, samlade på ett ställe. SEO, poddbio, Blockets uppdatering och sociala medier! 

SEO

I början av mars gjorde Google en ny, större uppdatering av resultaten i den organiska söklistan. Uppdateringen kallas March 2019 Core Update.

Många av de som påverkades positivt efter uppdateringen som gjordes i april 2018 har nu påverkats åt motsatt håll. Om ni har fått sämre synlighet behöver det dock inte alls bero på att er sida är dålig, men era konkurrenters sidor kan efter uppdateringen omvärderats och rankats högre än innan. Om uppdateringen har haft en negativ påverkan på din rankning, titta hur dina konkurrenter arbetar med sin SEO.

Google hänvisar till de vanliga riktlinjerna för att rankas högt i sökmotorerna.

Fokusera på dina besökare. Tillgodose behoven, besvara frågor och se till att skapa innehåll som ger besökaren ett mervärde. Komplettera gärna med andra kanaler och marknadsföringsstrategier, för att öka trafiken till din hemsida. Och se till att sidan har snabb laddningstid!

Resor och utbildningar på Blocket

Blocket kommer lansera två nya områden, flygresor och utbildning, för att bredda sitt utbud. Vd:n Pernilla Nissler berättar att användarna bland annat ska kunna använda en filtrering för att hitta flygresor med minst utsläpp.

– Vi vill vara drivande i utvecklingen mot ett mer hållbart resande och öka medvetandet om utmaningarna och möjligheterna. Att synliggöra resors klimatpåverkan är inte lösningen på klimatkrisen, men kunskap är ett viktigt första steg mot fler medvetna och hållbara val. Målet i nästa steg är att inkludera fler färdmedel, exempelvis buss och tåg, i tjänsten, säger Pernilla Nissler.

Biograf + livepodd = sant

Filmstaden och poddplattformen Acast lanserar konceptet poddbio. Först ut är humorpodcasten Della Sport den 16 maj, på Filmstaden i Stockholm.

– På ett sätt kan man se Poddbio som en rolig vidareutveckling av hur man lyssnar på podcasts. Men vi ser det snarare som en innovation som ger världens skickligaste ljudberättare en scen att bredda sin kreativitet på, säger Mona Andersson, Creative partnerships & Content på Acast.

Sociala medier

Enligt Mark Zuckerberg, grundaren till Facebook, har plattformen nått 490 miljoner dagliga användare under Q1 2019. Det är en ökning med 37 miljoner dagliga användare, i jämförelser med samma period 2018.

Men har du koll på att Facebooks algoritm nyligen har uppdaterats? Från och med den 30 april bedöms annonserna enligt följande kriterier:

  • Kvalité – Hur upplevs kvalitén i jämförelse med andra annonser som vill nå samma målgrupp.
  • Konverteringsgrad – Hur förväntas annonsen konvertera i jämförelse med annonser som vill nå samma målgrupp.
  • Engagemangsgrad – Engagemanget för en annons i jämförelse med annonser som vill nå samma målgrupp.

Psst… Nu pågår en diskussion om Instagram och dess like-funktion. Kommer sociala medier-jätten dölja liksen för att motverka grupptryck?

– Att utforska metoder och sätt att minska pressen på Instagram är något som vi alltid tänker på, säger en talesperson för sociala medier-företaget. 

Vad tycker du, ska Instagram ta bort liksen?

Om författaren

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?