Menu

5 tips - Så lyckas du med din mobilfilm!

Filmtips
Filmtips

Sommaren är här, och med den de vackraste månaderna för filminspelning. Den grönskande naturen fungerar utmärkt som kuliss. 

Det är ingen nyhet att rörligt material fångar uppmärksamhet i sociala medier, på ett sätt som text och bilder inte gör. Och det bästa är att det inte behöver vara så svårt. Använd din mobiltelefon och en app som du kan redigera din video i. Idag finns det flera appar att välja mellan, där du kan redigera bild samt lägga till både text och musik. Här kommer fem tips som gör det lättare att komma igång.

1. Syfte

Ha ett tydligt syfte som du kan falla tillbaka på när du producerar din film. Varför gör ni filmen? Vad är målet?

2. Budskap

Håll dig till ett budskap. Det kan var lockande att vilja förmedla flera saker men gör i så fall hellre fler filmer. Slutresultatet kommer att bli bättre, vi lovar.

3. Kanalval

Vart ska filmen visas? Youtube, Instagram eller andra kanaler?

Det är viktigt att du vet vilka kanaler du ska använda innan du börjar, så att du filmar i rätt format (om du ska hålla mobilen stående eller liggande).

4. Texta din film

85% kommer att se din film utan ljud, så glöm inte undertexterna om det finns dialog.

5. Fånga publiken direkt

Visa något intressant tidigt i filmen för att inte tittaren ska svajpa vidare.

I höst lanserar 100 procent en ny utbildning, för alla som vill utvecklas inom film. Dagen kommer varvas med föreläsning och praktiska övningar. Du kan anmäla intresse redan nu!

Om författaren

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?