Menu

Är din hemsida hackad?

Hackad
Hackad

Att få sin hemsida hackad kan skapa många problem för både privatpersoner och företag. Har du koll på er säkerhet?


Enligt TORQUE är de vanligaste ingångarna för att hacka en Wordpressida webbhotellet (41%), designtemat (29%) och plugins (22 %). Om du ska ta ansvar för er plattform behöver du arbeta aktivt för att skydda din sajt från attacker.

Ha för vana att göra följande: 

  • Uppdatera alltid din sida till senaste versionen.
  • Byt ut standard-användarnamnet.
  • Använd starka lösenord. Blanda gärna siffror, versaler, gemener och specialtecken.
  • Välj webbhotell med omsorg.
  • Var noga när du väljer plugins (tilläggsprogramvara) och håll dig till ett minimum.
  • Uppdatera alla tillägg löpande och radera de du inte behöver.


Vad är Wordpress?

Webbplattformen Wordpress är en programvara med öppen källkod (open source). Uppskattningsvis finns det 80 miljoner webbplatser som är baserade i systemet, allt från privata webbplatser till intranät, e-handel och kampanjsiter.

Styrkan ligger i den mängd personer som hela tiden arbetar för att förbättra Wordpress. Detta betyder att programvaran har hög kvalitet och tillförlitlighet till relativt låga kostnader, jämfört med kommersiella plattformar och deras dyra licenser.

För att driva en hemsida i Wordpress behöver du en domän och ett webbhotell. Enkelt förklarat är det webbhotellet som lagrar er hemsida och gör den synlig på internet. Det finns många webbhotell att välja mellan, men se till att välja ett med omsorg (då det bland annat påverkar säkerheten, hastigheten och lagringsutrymmet).

Wordpress har många fördelar och många värderar användarvänligheten högt. Du kan relativt enkelt skapa eller uppdatera en hemsida med färdiga sidmallar och andra tillbehör.

Möjligheterna med Wordpress är många. Du kan välja att lägga till plugins (tilläggsprogramvara), vilket gör att hemsidan kan anpassas efter dina eller verksamhetens behov. Du kan välja mellan att utgå från ett grundutförande eller anlita någon som arbetar med mer avancerade webblösningar.

Viktigt att tänka på är att varje tillägg ökar risken för att bli hackad. När webbplatsformen är uppbyggd i open source innebär det att alla har tillgång till källkoden, för både användning och vidaredistribuering. Detta betyder att säkerhetshålen läggs ut offentligt för att kunna täppas igen så snabbt som möjligt. Säkerhetsbristerna blir då tillgängliga för både hjälpsamma programmerare och hackers.

Därför är det viktigt att du arbetar aktivt för att upprätthålla säkerheten. Om du inte har tid att beskydda din sida, se till att någon annan gör det åt dig. 


Vad kan vi hjälpa dig med?

100 Procent planerar, designar och utvecklar webbplatser, utifrån våra kunders behov. Vi jobbar med helhetsleveranser, vilket betyder att vi även erbjuder en säker förvaltning för hemsidor. Vi har både server- och webbhotell, med högsta säkerhet i fokus.

För en fast kostnad utför vi kontinuerliga säkerhets- och versionsuppdateringar för att upprätthålla systemens säkerhetsnivå. Våra kunder kan tryggt fokusera på det som gör dem framgångsrika, medan vi tar hand om IT-säkerheten.

Våra Wordpressidor installeras bakom tre stycken brandväggar. Man kan kalla dessa "säkerhetsväggar", som skyddar sidan från virus och hackers. Dessutom görs backuper med jämna mellanrum, ifall det som inte får hända händer. Med hjälp av dessa backuper kan man återställa hemsidan till versionen innan attacken. 

SSL-certifikat ingår alltid när vi bygger en hemsida. Certifikatet krypterar all information som skrivs på hemsidan, som ytterligare skydd.

100 Procent erbjuder, utöver skapande och förvaltning, både utbildningar i systemen samt support vid eventuella frågor. För oss är det viktigt att vi kan vara din hjälp under hela processen. 

 

Ring eller skicka in en förfrågan för att ta reda på vilka möjligheter som finns för dig och din verksamhet, utifrån din budget.

Om författaren

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?