Menu

Sociala medier - Har du koll?

Sociala medier
Sociala medier

Har du också stenkoll på sociala medier? Idag har de flesta konton på åtminstone Facebook och Instagram. Några ord och en bild, sedan publicering. Lätt. Eller?

En bra start

Bilden till höger illustrerar en internetminut år 2018. På en minut scrollar 174 000 användare genom Instagram. Hur fångar du din potentiella kunds intresse? Når du överhuvudtaget ut?

Det behövs slagkraftigt, målgruppsanpassat innehåll för att synas genom bruset av information. Här kommer några tips som hjälper dig på vägen.

En bra start är att definiera målgruppen för det innehåll som du ska producera. Därefter, i vilka kanaler befinner sig målgruppen?

Är du ett företag som vill sprida flera budskap till en bred målgrupp? När du skapar en kampanj i sociala medier kan du med fördel välja ett budskap åt gången, till en specifik del av din målgrupp. På så vis kan du behöva arbeta med flera kampanjer, men varje annonsering kommer skapa högre engagemang och därmed högre konvertering.

En större räckvidd

För att få stor spridning på dina inlägg i sociala medier bör du ha ett hum om hur kanalernas algoritmer fungerar. Algoritmerna bestämmer vad som ska rankas högt i sociala medier.

Vi tar Facebook som ett exempel. Här prioriteras inlägg som skapar meningsfulla interaktioner mellan användare. Därför kommer sajten ge företräde åt kvalitetsmässigt innehåll. Facebook gillar videos, bilder och inlägg som skapar diskussion och engagemang.

Facebook gillar inte inlägg som uppmanar användarna att göra olika saker, till exempel att gilla eller dela en sida. Något annat som rankas ner är dåliga bilder med mycket text.

Om du publicerar inlägg enligt kanalernas algoritmer så kommer det påverka den organiska spridningen positivt. Men för att nå ännu fler värdefulla, potentiella kunder kan du välja att sponsra dina inlägg.

Business Manager

Se till att ditt företag har Facebook Business Manager, för att enkelt kunna hantera din företagsprofil på Facebook. Här kan du arbeta med både organiskt innehåll och med annonseringar. Du kan även koppla samman Instagram, för att enkelt kunna hantera båda kanalerna samtidigt.

En stor fördel med digitala kampanjer är att du kan prickskjuta din målgrupp. Du får även tillgång till statistik, gällande både organiskt och sponsrat material. Med hjälp av mätverktygen kan du optimera din marknadsföring. Ta vara på möjligheten och analysera er data.

Är det något som du inte riktigt har koll på eller känner att du inte har tid för?

Kontakta oss, vi hjälper dig.

 

Ta hand om varandra,

Emma

Om författaren

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?