Menu

SEO – Det är klart att du vill synas mer

SEO
Sökordsoptimering med 100 Procent

Vill du öka trafiken till din hemsida? Se till att din hemsida är sökordsoptimerad, med relevanta begrepp för din marknad. Då kommer den rankas bättre i sökmotorerna.

Sökmotoroptimering tar tid, men när man väl förstått tänket är metoden mycket effektiv. Är det här nytt för dig? Nedan kommer lite tips som kan hjälpa dig komma igång.

Med en effektiv sökmotoroptimering kommer du rankas högre i det digitala utrymmet, där både kunder och konkurrenter befinner sig. Rätt sökordsstrategi ger högre konverteringsgrad (delen trafik som konverteras till kunder).

Välj rätt ord

När du ska optimera din hemsida behöver du använda dig av begrepp som representerar din bransch. En bra kombination av ord värdesätts mer än enstaka sökord. Bredare sökordskombinationer leder till mer trafik.

När du ska välja dina sökord kan du försöka fundera över varför din kund ska välja just dig. Vad skulle du ha sökt efter på Google? Det kan både vara ett ord (”marknadsföring”) eller flera tillsammans (”kommunikation i Sandviken”). Du kan till och med välja frågor (vem kan hjälpa till med IT-support?) Välj taktiskt. Men tänk på att skilja dig från de största jättarna inom din bransch, för att inte behöva konkurrera med exakt samma, dyra sökord.

Uppbyggnad

Lika viktigt är uppbyggnaden på din sajt. Den ska inneha relevanta kategorier för branschen, som i sin tur har undersidor med en viss mängd text. Uppdatera gärna din sida med jämna mellanrum, då sökmotorerna uppskattar nytt och relevant innehåll.

Hemsidan ska vara lättnavigerad, mobilanpassad och inneha relevanta (externa och interna) länkar. Döp gärna bilderna du publicerar på sidan till dina sökord och dela din sajt i sociala medier.

Känner du att du vill synas ännu mer? Var lugn. Det finns utrymme för annonser, där du betalar för valda sökord.

Optimering

För att optimera din hemsida och för att få koll på besökarnas beteende kan du ta hjälp av Google Analytics. Det är ett verktyg som mäter trafiken, som du sedan kan analysera och ha som grund för eventuella förändringar.

Målet med sökordsoptimeringen är inte att öka trafiken till er sajt, även om det är en viktig del i kundresan. Målet är att konvertera besöken till kunder.

Sammanfattningsvis är orden, länkarna och webbstrukturen några av de faktorer som är viktiga för att du ska få en bra placering i sökmotorerna. Känner du att du inte riktigt har koll på alla stegen så hjälper vi gärna till.

Om författaren

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?