Menu

Synas på Google med annonsering, del 2

En rimlig budget att lägga på Google-annonsering

Vad som är en rimlig kostnad att lägga på Google-annonseringen är en utmaning vi ofta möts av tillsammans med våra kunder. Vi brukar i ett första skede få fram några vettiga sökord eller sökfraser som kunden vill och behöver synas på. I nästa steg använder vi Googles Sökordsplanerare och budsimulator för att få fram vad som är rimligt att lägga på Google-annonsering.

Använd Google budsimulator

Med Google budsimulator får du en relativt bra uppskattning på vad som krävs i månadsbudget för att inta en viss position i sökresultaten. De flesta kunderna vill ofta synas i sökresultatets topp 3. Du kan använda inställningen "Inriktning" i budsimulatorn för att rikta in din prognos på ett län, kommun eller stad om du vill ha mer lokal prognos för kostnader över lämpliga sökord att annonsera för.

Logga in i Googles sökordsplanerare & budsimulator.

 

 Bild på Google Sökordsplanerare med budsimulatorns inställningar för prognosberäkning. I exemplet vill vi ta reda på vilken annonsbudget vi ska ha för sökordet: visitkort i Gävleborgs län. Fyll i rätt inriktning och klicka på 'hämta prognos'.

Fördelarna med Google budsimulator

Fördelarna som du får genom att använda budsimulatorn är:

  • Preliminär prognos över antalet klick till din hemsida
  • Hur många fler klick du förväntas få genom att lägga ett annat bud
  • Bättre kontroll över vilka sökord eller sökfraser som du ska rikta in dig på för bra avkastning

 
Som bildexemplet visar så vill vi synas bättre på trycksaker som visitkort. För att synas bra på Google för sökordet visitkort i Gävleborgs län krävs enligt prognos att vi har en månadsbudget om ca 450 kronor. Vi kan förvänta oss ca 13 besök till vår hemsida genom annonsen. Innan vi beslutar oss för att annonsera måste vi fundera på om vi har möjlighet att få en bra avkastning på denna annonsering. Ett enkelt sätt är att prova annonsera under några veckor för att se hur många klick som blir affär.

 

Detta har hänt med Google annonseringen under 2016

I början av 2016 förändrade Google sökresultatet genom att ta bort annonsutrymmet i högerspalten som ett led i att göra Google-annonserna mer tilltalande för dig som användare. Nu testar Google att ändra färgen på annonsknapparna. Förändringarna beror förmodligen på att användare undviker att klicka på annonserna.

Välkommen att kontakta oss angående din Google-annonsering, telefon 026-25 55 00.

SEM

Om författaren

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?