Menu

Vad är Google Panda och Pingvin?

Här kommer ett blogginlägg som tar upp två saker vi kommer att skriva om här i bloggen under 2016. Google har många filter som man använder för att skapa ett så kvalitativt sökresultat som möjligt och de mer kända är Panda och Pingvin.

Google Panda

Panda är en del av Googles algoritmer som släpptes 2011 och riktar in sig på webbplatser som har tunt innehåll, innehåll med låg kvalitet samt duplicerat innehåll. Pandafiltret ska sänka positionerna på de sidor som har detta och favorisera andra som har högkvalitativt innehåll i stället.

Namnet ”Panda” kommer från Navneet Panda som är en av Google anställda som var den som utvecklade filtret.

Google Pingvin

Foto: Hasse Andersson

2012 annonserades Pingvinen ut som riktar in sig på webbplatser som använder sig av aggressiva inlänkningsmetoder som anses som spam. Det inkluderar också hur ankartexterna används i inlänkarna, om man använder exakt matchning i för stor utsträckning så kan det signalera att det handlar om spam. I stället för att bara länka med ordet ”sökmotoroptimering” så ska man sikta på att få en mer varierande inlänkning med exempelvis ”hjälp med sökmotoroptimering”, ”sökmotoroptimering från 100 procent media”.

Varför filtret namngavs till Pingvinen finns det inte en officiell förklaring till men troligen spann man vidare på spåret med djurnamn.

Har du en webbplats som tappar trafik, positioner och intäkter från sökresultatet där du misstänker att ett filter kan vara orsaken tveka inte att kontakta oss på 100 procent media. Vi kan hjälpa er att identifiera problemen och åtgärda det så ni får tillbaka trafik samt positioner.

Ring oss på 026 – 25 55 00
/David – SEO-specialist på 100 procent media

SEO

Om författaren

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?