Menu

Facebook för företag – tre tips!

Att finnas på Facebook är en självklarhet för de flesta företag idag. Många har dock insett att det blir allt knivigare att engagera sina följare. Facebook har nämligen gjort det betydligt svårare för företag att nå ut med sina inlägg de senaste åren.

Här har vi listat tre enkla tips på hur du får ut det mesta av din tid och budget.

 1. Timing: Du hittar mycket statistik i Facebooks verktyg. När är dina följare aktiva på Facebook? Håll lite koll på när de kommenterar dina inlägg också, så ser du snart ett mönster. Genom att analysera dina följares beteende över tid lär du dig när du ska lägga ut inlägg för att få bäst valuta för annonsbudgeten.
 2. Gör en innehållsplan: Det finns flera anledningar att göra en plan för dina inlägg. Dels slipper du ha ständigt dåligt samvete över att inte lägga ut inlägg, och dels får dina följare en mer genomtänkt upplevelse. 10-4-1-metoden är bra att ha i åtanke när du gör din plan:
  • Tio av femton planerade inlägg ska vara tips, kul, underhållande och sociala inlägg som inte direkt är kopplade till ditt varumärke. Det är ofta andras innehåll som du delar.
  • Fyra av de femton inläggen är relaterade till ditt varumärke. Detta kan vara länkar till egna blogginlägg och andra nyheter som är värdefulla för ditt företag. Kom ihåg att de också måste kännas värdefulla för dina följare!
  • Ett och endast ett av de femton ska vara säljinriktade och driva trafik till din webbsida för en kampanj eller liknande.
 3. Annonsera: Knappt tio procent av dina följare kommer att se dina inlägg om du inte betalar för dem. Det innebär att vi måste planera in en budget för annonsering. De goda nyheterna är att det fortfarande är billigt att annonsera på Facebook.
 • Ju bättre du känner din målgrupp, desto bättre. Denna definierar du i annonseringsverktyget.
 • En bild eller filmsnutt är absolut nödvändigt för att fånga målgruppen.
 • Ett bra tips är att lägga ut dina inlägg enligt planen och endast lägga pengar på de inlägg som får mest engagemang av sig själva. Då vet du att inlägget fungerar innan du lägger annonseringspengar på det.
 • Testa dig fram!


Om du behöver hjälp med strategier för sociala medier kan du läsa mer om det på vår sida om sociala medier-strateier.
Lycka till. Berätta gärna för oss om hur det går!

Om författaren

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?