Menu

Google testar grön annonsfärg i sökresultatet

Googleannonsering med grön annonsknapp

I takt med att vi använder mobila enheter blir köpta annonser allt viktigare eftersom de fyra främsta sökresultaten oftast är just en köpt annonsplats. De köpta annonsplatserna täcker hela eller delar av din mobilskärm och du måste scrolla längre ned på sidan för att få fram de organiska sökresultaten (sökresultat som inte är sponsrade). Vi är vana vid att dessa är olikfärgade, gul för annonser och grön för organiska, och att man enkelt kan skilja på dessa.

 

Köpta annonser får tillfälligt grön färg

Just nu testar Google att ändra färgsättningen för markering av annonser till grön färg för att få dem att smälta in bättre med det organiska sökresultatet. I det här skedet kan det därför vara bra att fundera lite på hur det skulle kunna öka trafiken till din sida om detta skulle vara en påverkande faktor.  Det skulle kunna vara så att vissa kunder inte är fullt observanta på att det är en annons, vilket i sin tur leder till att det blir ännu viktigare att ta ställning till om Googleannonsering skulle kunna vara värt att ta i beaktande.

Bilderna nedan visar sökresultatet före och efter förändringen.Hjälp att synas på Google

Om du behöver hjälp att synas på Google så är du välkommen att kontakta oss på 026-25 55 00. Vi hjälper företag från Gävle och Sandviken med Google annonsering samt rikstäckande bolag. I vissa fall handlar det främst om att synas lokalt på Google medan större bolag har en mer rikstäckande annonsering. Vilket annonseringsbehov har du?

Annonsera på Google - vad kostar det?

Du som kund bestämmer själv vilken månadsbudget du vill lägga på Google-annonseringen. Vi redovisar alltid den faktiska kostnaden från Google.

Prisexempel månadskostnad för Google-annonsering
Annonsbudget för Google-annonser = 1 000 kronor
Administrativt arvode för 100 procent media = 150 kronor
Total månadskostnad för Google-annonseringen = 1 150 kronor

Välkommen att kontakta oss angående din Googleannonsering, telefon 026-25 55 00.
SEO

Om författaren

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?